top of page

sam. 12 nov.

|

Bruxelles

Souk Chaabi

Dans une ambiance populaire et festive, le public pourra déambuler dans ce souk éphémère pour y “faire son marché” et y découvrir des étals qui proposent de l’artisanat, des ateliers et des choses à déguster. Le public pourra aussi s’installer dans un salon pour profiter de performances musicales...

Souk Chaabi
Souk Chaabi

Heure et lieu

12 nov. 2022, 14:00

Bruxelles, Rue de Lenglentier 20, 1000 Bruxelles, Belgique

À propos de l'événement

Op 12 november nodigt Darna u uit voor een buitengewoon evenement en een unieke ervaring. Voor één dag zal de ruimte bij MetX worden omgetoverd tot een kleurrijke souk waar allerlei artistieke acts, kraampjes, theater- en muziekvoorstellingen elkaar opvolgen in een zuiderse sfeer.

Op deze bijzondere souk kan het publiek in een feestelijke sfeer kuieren door de kraampjes die ambachten en heerlijke hapjes om te proeven aanbieden, of comfortabel neerstrijken in een lounge om optredens en performances bij te wonen die geïnspireerd zijn op de chaabi- muziektradities en de kunst van de Aïta.

Na deze ontdekkingsreis verzamelen alle muzikanten in het midden van de souk voor een Jami'a - een muzikaal moment van trance dat voor de gelegenheid is geënsceneerd. Bij het vallen van de avond keer je moe maar voldaan huiswaarts om verder weg te dromen bij deze onvergetelijke ervaring!

De leden van de groep ‘Kabareh Cheikhats’ uit Casablanca (Ma), de zangeressen van ‘Sultanats B'net Chaabi’, en tal van andere muzikanten trakteren de aanwezigen op buitengewone ritmes, zang en dans.

De kramen worden georganiseerd in samenwerking met verschillende Marokkaans-Vlaamse verenigingen leden van de FMV & Pianofabriek (Femimain).Détails

Partager cet événement

  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram
bottom of page